Позициите си сблъскаха пред bTV епидемиологът д-р Христина Бацелова и Диян Николов

...
Позициите си сблъскаха пред bTV епидемиологът д-р Христина Бацелова и Диян Николов
Коментари Харесай

Безопасно ли е да отпадне зеленият сертификат у нас?

Позициите си сблъскаха пред bTV епидемиологът доктор Христина Бацелова и Диян Николов от „ Възраждане “ 

Зеленият документ несъмнено лимитира разпространяването на ковид, сподели епидемиологът д-р Христина Бацелова. По думите й той не би трябвало да отпада, изключително в страни с невисок имунизационен обсег.

Според Диян Николов от партия „ Възраждане “ обаче много от публичните и обществените функционалности на хората са лимитирани поради зеления документ.
„ Не е толкоз огромен казусът когато става дума да отидем на ресторант или в някой мол да си купим нещо. Проблемът е за хората, които би трябвало да си вършат проби, с цел да могат да вървят на работа – т.е. те си заплащат, търсенето на артикули и услуги понижава доста поради това че имаме зелен документ “, посочи той.
„ Ако нямаше зелен документ , щяхме да имаме доста по-малък брой имунизирани. Например при медицинския личен състав броят на имунизираните в лечебните заведения се усили внезапно още в първи ден на въвеждане на заповедта “, обясни д-р Христина Бацелова.  

„ Дори в групата на хората сред 12 и 29 години, при които беше доказан рискът от миокардит, се оказа, че той е същият, колкото едно лице да бъде ударено то гръмотевица или мълния. Това е извънредно дребен риск от реакции след имунизиране “, уточни още епидемиологът.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР